onsdag 15 april 2015

Mycket bilkörning

Min ambition de senaste åren har varit att cykla varje dag. Tyvärr måste jag meddela att det senaste halvåret, och framförallt över vintern har det blivit mycket bilkörning. Några incidenter som jag har skrivit om tidigare i bloggen har fått mig att bli försiktigare, och det innebär att jag inte ger mig ut i trafiken när det har snöat, då jag vill undvika att samsas med bilar i halka. Det har i sin tur gjort att jag hamnat i ett bilvanebeteende även när jag faktiskt har kunnat cykla. Skärpning! Jag fortsätter att kämpa för att Region Gotland ska prioritera gång/cykelbanor efter snöfall, men hittills är responsen dålig.
Nu är det i alla fall vår och jag kan återigen ge mig ut på cykel i trafiken. De senaste dagarna har cykelturen till jobbet varit helt fantastisk med vårsol och växtlighet som börjar skifta över i grönt.

Vacker natur som upplevs bäst från cykelsadel1 kommentar:

  1. Lite ironiskt att ditt sista (senaste?) inlägg har rubriken "mycket bilkörning"! Upp på cyklen igen! Fortsätt blogga! Jag har läst många av dina inlägg, intressant. Är själv inbiten cykelpendalre i Småland!

    SvaraRadera