söndag 30 juni 2013

Ny i cykelstallet: Surly Cross Check

För några veckor sedan sålde jag min Crescent Trekkingcykel för att göra plats för en ny bekantskap. Nu har den nya medlemmen i stallet kommit - en Surly Cross-Check. Den kan närmast beskrivas som en väldigt flexibel cyklo-cross; en cykel som klarar både skogsstigar, pendling och långfärdscykling på ett bra sätt. Det som gör cykeln lite speciell är att den har stålram i tider då de flesta cyklar görs i aluminium. Den är något kilo tyngre än motsvarande i aluminium, men jag gillar stålramens egenskaper, och tycker dessutom att de smalare stålrören ger cykeln ett vackrare klassiskt utseende. En annan detalj som är lite ovanlig är växelreglagen som sitter i ändarna av styret.
Så här såg cyklen ut när den anlände:


Efter några timmars jobb med ihopmontering, inställning av växlar, lindning av styre m.m. var den färdig för en första provtur. Det blev några mil på varierande underlag.
En trevlig bekantskap, som verkar fungerar bra både för pendling och nöjescykling. Nu väntar jag bara på skärmarna och pakethållaren som jag beställt.

4 kommentarer:

  1. Otroligt fin cykel och jag håller med om att stålrör slår aluminium.

    SvaraRadera
  2. Ja, i tider av alla överdimensionerade aluminiumramar får man slå ett slag för vackra stålramar.

    SvaraRadera
  3. Vad är det för styre på din cross check..?

    SvaraRadera