måndag 1 juli 2013

Almedalsveckan = Cykelveckan

Almedalsveckan pågår för fullt i Visby just nu. Politiker, lobbyister och helt vanliga människor knyter kontakter och utbyter erfarenheter på ca tvåtusen seminarier och föreläsningar i Visby innerstad. Något som man direkt lägger märke till är mängden cyklar. De flesta har insett att bil inte är idealt när man tar sig runt i Visby tillsammans med så många andra människor. Jag märker en betydande ökning av antalet cyklar på cykelbanorna runt Visby denna vecka, och i hamnområdet runt Almedalen står cyklarna parkerade i drivor. En intressant observation är att teorin om att cyklar är magnetiska tycks stämma. I brist på cykelparkeringar ställer man cyklarna på andra lämpliga (och ibland olämpliga) ställen. Och varhelst en cykel parkeras så blir det snabbt fler som hamnar på samma ställe.


Det finns flera möjligheter att pröva på elcyklar. Här är två stycken Zet Light.


Jag stötte också på denna lastcykel med elassistans som verkar användas för att transportera videoutrustning.


För den som är på plats finns det flera möjligheter att lyssna på seminarium som på olika sätt handlar om trafik och cykling:
Kul att Visby blir en cykelstad åtminstone en vecka om året.

1 kommentar:

  1. Haha, hej. Kul att hitta min cykel med utrustning här! Jag cyklade från Alby till Nynäshamn med överpackad låda och cykelkärra. Sen bodde vi 15km utanför Visby hela veckan och transporterade oss enbart med cykel. Veckan efter passade vi på att ha cykelsemester på Gotland hela familjen innan vi cyklade hem ekipaget.

    SvaraRadera