fredag 24 maj 2013

Mer parkeringar vid Visby flyplats?

Hörde på radion i morse att Visby flygplats ska bygga ut parkeringsplatser för bilar p.g.a. ökad biltrafik: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=5543991
Samtidigt kan jag konstatera att infrastrukturen för de som önskar gå, cykla eller åka kollektivt till flygplatsen är rätt undermålig. Vägen in till flygplatsen från länsvägen saknar cykelbana eller trottoar, och trafiken är hård p.g.a. stressade taxichaufförer och andra som ska hämta och lämna. När jag flyger brukar jag ta buss, som stannar ute på länsvägen. Att gå sista biten in till flygplatsen är allt annat än trevligt. De tillfällen jag cyklat har jag också upplevt det otrevligt med bilar som snabbt kör förbi med liten marginal. Vid flygplatsen får man parkera cykeln undanskymt vid ett cykelställ som saknar tak.
Jag skrev ett mail till flygplatschefen och föreslog att man istället för att bygga parkering satsar pengarna på infrastruktur för de som går, cyklar eler åker kollektivt. Då kanske det inte behövs fler parkeringsplatser för bilar. Återstår att se vad jag får för svar.

Ingen plats för de som cyklar eller går

2 kommentarer:

 1. Hej! Tog en titt på kartan såg att Visby flygplats ligger på ett ytterst smidigt cykelavstånd till Visby. Några kilometer och man är där.

  Dessutom gissar jag på att många som flyger till och från Visby flygplats ska till eller kommer just ifrån Visby.

  Tänk om man hade lastcyklar vid Visby flygplats samt inne i Visby som man kan kunde låna. Då skulle man på ett enkelt sätt kunna ta sig och sin packning till och från flygplatsen med cykel. Detta givet en god cykelinfrastruktur så att man känner sig trygg som cyklande.

  Vilka möjligheter! Härlig blogg du har!

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Ja, flygplatsen ligger väldigt centralt, och cykel skulle vara idealiskt om förutsättningarna på flygplatsen vore bättre. Jag har faktiskt fått bra dialog med flygplatschefen, ska tipsa han om lastcyklar.

  SvaraRadera